Inkopen bij een online dameskleding groothandel: waarom, hoe en tips

Wie een winkel runt, weet uit eigen ervaring hoe tijdrovend het is om regelmatig de groothandel te bezoeken en rond te dwalen tussen de eindeloze rijen met producten. Vooral voor kledingzaken is het belangrijk om continu het aanbod te vernieuwen en de nieuwste trends aan te bieden. Gelukkig kan dit tegenwoordig allemaal online. Via de digitale groothandel kun je vanuit je luie stoel de nieuwste collecties bekijken en bestellen, zodat je klanten voortdurend de keuze hebben uit een ruim aanbod aan trendy dameskleding.

Lagere kosten betekent lagere prijzen

Online groothandels hebben meestal geen winkelpand waardoor ze kosten kunnen besparen en hun producten voor zeer gunstige prijzen aan kunnen bieden. Ook is de keuze en de voorraad bij online groothandels vaak groter en is het organiseren van de voorraad een stuk gemakkelijker waardoor de klant veel sneller geholpen kan worden en leveringen sneller kunnen worden geregeld.

Gemakkelijk je eigen collectie bij elkaar zoeken

Een mooi kledingstuk gezien online? Binnen een oogwenk kun je alle maten, modellen, kleuren en patronen waarin het beschikbaar is bekijken en bestellen. Met uitgebreide beschrijvingen van de pasvorm, materialen en hoge kwaliteit foto’s is het net alsof je de kledingstukken van dichtbij kunt voelen en zien. Bijpassende accessoires zijn al voor je uitgezocht en kun je op dezelfde pagina bekijken en vergelijken.

Persoonlijk advies

Sommige online fashion groothandels hebben zelfs hun eigen stylist die via de chat, telefoon of email persoonlijk advies kan geven. Een goed voorbeeld hiervan is de online dameskleding groothandel Dresses Only. Hier staat een persoonlijke winkelervaring centraal en kan er voor allerlei vragen contact opgenomen worden, bijvoorbeeld voor het opmeten van de lengte van een jurk of om te checken of bepaalde kleuren bij elkaar passen.

Kwaliteit op de eerste plaats

Om zeker te zijn van de kwaliteit van kleding die wordt verkocht, en de service die wordt geboden, kun je online ook reviews van andere klanten bekijken. Een betrouwbare dameskleding groothandel zal trots haar reviews van tevreden klanten laten zien op onafhankelijke review websites zoals Trustpilot bijvoorbeeld. Zo weet je zeker dat je eerlijke reviews leest, die een goed beeld geven van de tevredenheid van andere klanten en dat is wel zo fijn als je van plan bent om veel te bestellen.

Handige tips voor inkopen bij een online groothandel

Waar moet je aan denken als je gaat inkopen? De volgende tips helpen je een handje op weg bij het vinden van jouw perfecte kledinglijn.

  • Check van tevoren alle voorwaarden wat betreft bestellen, levering, bezorgkosten, ruilen en retourneren. Neem bij onduidelijkheid eerst contact op en plaats dan pas een bestelling.
  • Kies een groothandel die voortdurend de nieuwste trends biedt.
  • Kies boven alles voor kwaliteit
  • Bereken van tevoren hoeveel je wilt inkopen. Meer kopen is voordeliger maar je moet het natuurlijk wel kunnen verkopen.
  • Zorg voor samenhang in je collectie(s) en laat je adviseren door ervaren medewerkers of stylistes
  • Bestel kledingstukken met verschillende pasvormen voor verschillende lichaamsvormen en laat je ook hiervoor gerust adviseren.
  • Blijf trouw aan je eigen stijl en je eigen visie voor een kledinglijn die bij jouw winkel past.

Veel succes gewenst met het inkopen!

LaetitiaInkopen bij een online dameskleding groothandel: waarom, hoe en tips

Leave a Comment